Meer over

Onderhoud van Zonnepanelen

Jouw zonnepanelen verdienen het beste onderhoud. Zo zorg je voor een optimale werking en een lange levensduur. Hieronder vind je een overzicht van onze onderhoudswerkzaamheden.

Onderhoud aan je zonnepanelen

Werkzaamheden

Afhankelijk van de behoefte en omstandigheden, adviseren we dit onderhoud 1 of 2 keer per jaar te laten uitvoeren. De prijs wordt bepaald per paneel, per jaar. Informeer bij ons voor een gedetailleerde prijsopgave.

Panelen reinigen met osmose water:

Zonnepanelen kunnen onder invloed van weer en omgevingsfactoren vervuilen. Met osmose water zorgen we voor een grondige, maar zachte reiniging, zodat je panelen hun maximale rendement behouden.

Controle panelen werking en verankering:

We zorgen ervoor dat elk paneel naar behoren functioneert. Ook controleren we de verankering om te verzekeren dat je panelen stevig en veilig op hun plek blijven zitten.

Klein materiaal zoals rubbers en schroefjes:

Zelfs de kleinste onderdelen zijn cruciaal voor een goede werking. We controleren en vervangen waar nodig rubbers, schroefjes en andere kleine onderdelen.

24/7 Monitoring op afstand:

Geniet van gemoedsrust met onze exclusieve 24/7 monitoring op afstand, alleen voor UZP klanten. Wij kunnen direct actie ondernemen als uw panelen niet optimaal presteren.
Onderhoud Aan Zonnepanelen Uzp

Natuurschade

Heb je met spoed een inspectie nodig?

Bijvoorbeeld na een storm? Geen zorgen! Voor slechts € 65,- zijn we binnen 48 uur ter plaatse. Let op: deze prijs is exclusief eventueel benodigd materiaal.

Onderhoud en schoonmaak van zonnepanelen

Goed onderhoud is essentieel voor de levensduur van al je spullen, en dat geldt zeker voor je zonnepanelen. Vuil zoals stof en vogelpoep kan de opbrengst van je zonnestroominstallatie beïnvloeden. Om een hoog rendement te behouden en lang van je zonnepanelen te genieten, is het belangrijk ze regelmatig schoon te maken.

Bij Utrechtse Zonnepanelen specialiseren we ons niet alleen in het plaatsen, maar ook in het onderhouden van zonnestroominstallaties. Laat het schoonmaken en inspecteren van je zonnepanelen daarom aan ons over. Het schoonmaken van zonnepanelen is geen eenvoudige taak, en omdat niet iedereen osmose-water heeft, maken wij het je gemakkelijk.

Diensten voor bestaande UZP klanten:

  • Professioneel reinigen van de zonnepanelen.
  • Professioneel reinigen van de zonnepanelen inclusief een visuele inspectie.
  • Professioneel reinigen en inspecteren van de panelen met live monitoring en berichtenservice bij storingen.

Diensten voor nieuwe klanten (systemen niet door ons geïnstalleerd):

  • Professioneel reinigen van de zonnepanelen.
  • Inspectie van het systeem en advies op maat om te voldoen aan de huidige normen*.

Klik op de knop “ONDERHOUD AANVRAGEN”, vul het formulier in en je bent klaar! Veel makkelijker kunnen we het onderhoud en schoonmaken van je zonnepanelen niet maken.

*Let op: omdat regelmatig systemen niet volgens onze standaarden of de geldende normen zijn geïnstalleerd, kunnen wij geen aanbieding doen zonder eerst langs te komen.