Zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig voor 3000 kWh per jaar?

Wilt u elk jaar ongeveer 3000 kWh stroom opwekken met zonnepanelen? Dan heeft u waarschijnlijk 9 zonnepanelen nodig van elk 410 watt piek (Wp). Dit is echter een schatting. Het aantal benodigde panelen kan anders zijn afhankelijk van de ligging en schaduw op uw dak. U kunt altijd een offerte aanvragen om te zien wat mogelijk is voor uw specifieke situatie.

Berekening van het aantal zonnepanelen In Nederland is het weer vaak wisselvallig, wat invloed heeft op de prestaties van zonnepanelen. Gemiddeld genomen levert 1 Wp ongeveer 0,88 kWh per jaar op. Bij UZP gebruiken we 410Wp panelen, wat betekent dat één paneel per jaar ongeveer 361 kWh produceert. Om aan 3000 kWh te komen, zijn dus 9 van deze panelen nodig.

Let op: dit is een algemene berekening. Factoren zoals de richting en helling van uw dak en de schaduw die erop valt, kunnen het benodigde aantal panelen beïnvloeden. Met een gratis dakcheck komt u meer te weten over wat er mogelijk is op uw dak.

Past het op mijn dak? Negen zonnepanelen zijn meestal genoeg om 3000 kWh per jaar op te wekken. Deze panelen hebben samen ongeveer 17,43 vierkante meter dakoppervlakte nodig. Dat komt neer op 1708 mm bij 1134 mm per paneel, vermenigvuldigd met negen. U kunt zelf al een inschatting maken door het benodigde oppervlak te vergelijken met de ruimte op uw dak.

Wilt u zeker weten of alles past? Vraag dan een offerte aan bij UZP. Onze adviseurs kunnen uw dak online bekijken en snel uittekenen, wat veel tijd bespaart.

Hoeveel energie heeft u nodig? Het is belangrijk om uw jaarlijkse stroomverbruik te kennen, zodat u weet hoeveel panelen nodig zijn om uw energiekosten te dekken. Afhankelijk van uw leefstijl en het aantal apparaten in huis, kan dit verbruik variëren. Uw energieverbruik kunt u aflezen op uw jaarafrekening of schatten op basis van uw huishoudtype:

  • 1-persoonshuishouden: 1800 kWh
  • 2-persoonshuishouden: 2700 kWh
  • Klein gezin: 3500 kWh
  • Gemiddeld gezin: 4500 kWh
  • Groot gezin: 5000 kWh

Als uw verbruik ongeveer 3000 kWh per jaar is, sluiten 9 panelen goed aan bij uw behoeften.

Offerte aanvragen bij UZP? U kunt eenvoudig een offerte aanvragen op onze website. U weet nu beter dat de investering in zonnepanelen zich terugbetaalt in de besparingen op uw energierekening, terwijl u ook een steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld.